Travel Channel Poland
  • Aktualności
  • Programy
  • Program TV
  • Ciekawostki
  • O nas
  • Kontakt
  • Jak odbierać
    czwartek 11 sierpniaNastępny
    terazwieczorem

    06:10

    Coyote Peterson na tropie niezwykłych gatunków

    Nathan Peterson, znany w serwisie YouTube jako "Coyote" to zapalony przyrodnik i najlepszy specjalista od dzikich zwierząt. Tym razem rusza w świat na poszukiwanie najbardziej fascynujących i niebezpiecznych stworzeń.

    06:45

    Człowiek kontra jedzenie (2)

    Adam podróżuje do Springfield w stanie Illinois. W D'Arcy's Pint próbuje lokalnego przysmaku, zwanego "Podkową" - potężnej kanapki z frytkami, zanurzonej w stopionym serze.

    07:15

    Smakuj świat z Pascalem 3

    Pascal Brodnicki niczego się nie boi. Gotował wśród gepardów, kroił na masce starego samochodu oraz próbował steku z zebry. Tym razem wybrał się na wielkie smakowanie świata na Zanzibar, Sri Lankę, do Indii oraz Namibii. Podróżowanie i gotowanie nigdy mu się nie znudzą. Uwielbia przyrządzać rozmaite potrawy na ulicznych straganach, w afrykańskich wioskach czy pośród zanzibarskich skał. Na Sri Lance zaanektował jako kuchnię fragment plaży. Nie było łatwo. Czasem słonie podkradały mu składniki. Pascal uwielbia smakować lokalne przysmaki. W Delhi zatrzymał się na dłużej przy stoisku z plackami „paratha”, w zanzibarskiej wiosce jadł ryż z kokosem, a w Namibii spróbował steku...z zebry. Smakuj świat z Pascalem” to nie tylko kulinaria. Prowadzący odwiedził sierociniec słoni na Sri Lance, karmił gepardy w Afryce i wspinał się na palmę kokosową w Indiach. W Bombaju został nauczycielem i uczył dzieci języka polskiego. Na Zanzibarze polował na ośmiornicę na środku oceanu. Wszędzie jego pasja i pozytywna energia przyciągały tłumy obserwatorów.

    07:45

    Ekstremalne parki wodne (2)

    W tym odcinku Ekstremalnych parków wodnych odwiedzimy najbardziej niezwykłe parki w Luizjanie, Nowym Jorku, na Kostaryce i w Georgii.

    08:15

    Zarobić na kamperach (2)

    Po wszystkich nietypowych i zabawnych projektach w tym roku, jakich dokonał Justin, postanawia znaleźć i odrestaurować taką przyczepę kampingową, o jakiej zawsze marzyła Anna. Szybko zdaje sobie jednak sprawę, że przywrócenie takiej przyczepy do życia, to kawał roboty pochłaniającej mnóstwo czasu.

    09:15

    Walka o bagaż (2)

    Handlarze odwiedzają Nowy Jork, licząc na zarobek na pamiątkach muzycznych licytowanych na aukcji zorganizowanej w Hard Rock Cafe na Times Square.

    09:45

    Walka o bagaż (2)

    Billy, Mark, Laurence i Sally wybierają się w okolice Denver w stanie Kolorado, by wziąć udział w aukcji zorganizowanej u podnóży gór.

    10:15

    Walka o bagaż (2)

    Billy, Mark, Laurence i Sally udają się w podróż do Francji, by odwiedzić Normandię, na terenie której miały miejsce decydujące chwile drugiej wojny światowej.

    10:45

    Walka o bagaż (2)

    Grupa kupców wybiera się do Las Vegas, by powalczyć w licytacji majątku.

    11:15

    Dziwaczne potrawy: smakowite miasta 9

    Andrew Zimmern celebruje najlepsze dania kuchni Cincinnati, w tym sznycel wieprzowy, goettę i chili Cincinnati.

    11:45

    Dziwaczne potrawy: smakowite miasta 9

    Andrew Zimmern dzieli się tym, co najlepsze w jedzeniu w Oklahoma City. Mieszkańcy od pokoleń robią najlepsze steki, smażonego kurczaka, zupę pho na wołowinie i smażony deser z owocami.

    12:15

    Dziwaczne potrawy 5

    Andrew Zimmern przemierza świat w poszukiwaniu najbardziej egzotycznych potraw! Ten żądny przygód zjadacz przygód odwiedza lokalne rynki i restauracje, zabierając za kulisy tego świata widzów, nawet jeśli oznacza to połykanie mrówczych jajek w Mexico City lub siorbanie ślimaków w Portugalii. Andrew chce spróbować wszystkiego i wie, że najciekawsze jedzenie znajduje się najbliżej źródła.

    13:15

    Baseny z rozmachem 2

    Zdobywający nagrody projektant basenów, Lucas Congdon, założył Lucas Lagoons w celu tworzenia przestrzeni zewnętrznych, które będą dziełami sztuki. W skład jego ekipy wchodzą budownicy, artyści i niepowtarzalne charaktery. Nie zawsze się dogadują, ale nic nie powstrzymuje ich od nieustannego tworzenia prawdziwych rajów na Ziemi. Dołącz do Lucasa i jego ekipy, gdy stają naprzeciwko wymagającym wyzwaniom, kryzysom pogodowym, niedziałającemu sprzętowi, by stworzyć oazy w ogródkach.

    14:15

    Makłowicz w drodze 2

    Południowe zbocza Karpat schodzące wprost na Wielką Nizinę Węgierską – ten majestatyczny widok definiujący Zakarpacie najlepiej podziwiać z zamku Palanok. Dawna twierdza książąt siedmiogrodzkich usadowiła się pod miastem Mukaczewo, przez tysiąc lat znanym jako Munkács. Otoczony węgierskimi tradycjami Robert Makłowicz robi zakupy na miejskim targu i gotuje na głównym placu Mukaczewa „paprikás csirke” czyli paprykarz z kurczaka. Następnie rusza w Karpaty, podziwia wodospad Szypot i próbuje miejscowych szaszłyków. Ich różnorodność, nieznana w Polsce, to ślad dawnej przynależności Ukrainy do ZSRR, którego kuchnię wzbogacały narody kaukaskie, szaszłykowi arcymistrzowie. Degustacja w restauracji Bogracz nie może się obejść bez tytułowego kociołka i innych zakarpackich przysmaków.

    14:50

    Makłowicz w drodze 2

    Te dwie graniczne rzeki wyznaczają trasę kolejnej podróży Roberta Makłowicza po ukraińskim Zakarpaciu. Sąsiadujący ze Słowacją Użhorod jest stolicą regionu. Szczyci się wspaniałym Zamkiem Komitackim z czasów węgierskich Andegawenów, w którym Robert odnajduję winiarnię i smaczny trop do wołowiny przyrządzanej po madziarsku. W skansenie pod zamkiem można zobaczyć autentyczne chaty m.in. Bojków i Hucułów, górskich ludów zamieszkujących dzisiejszą Ukrainę. Łączy je namiętność do mamałygi z bryndzą i skwarkami, znanej tu jako „banosz”. W mieście Czop nad Cisą, zgodnie brzmią nazwy „halászle” i „ribna juszka” oznaczające zupę rybną. Robert asystuje przy jej gotowaniu w towarzystwie ukraińsko-węgierskim. Odwiedza też miasta Berehowe, winiarskie Mużjewo i Chust oraz próbuje słynnych klasztornych serów z Rakoszyna.

    15:25

    Człowiek kontra jedzenie (2)

    Adam podróżuje do Baltimore w stanie Maryland. Odwiedza Chap's Charcoal Restaurant, w której podają najlepszą wołowinę z grilla, w tym kanapkę z grillowaną wołowiną, indykiem i wołowiną peklowaną w puszce.

    15:55

    Dziwaczne potrawy 12

    Dziwaczne potrawy to program, który koncentruje się na kuchni regionalnej z całego świata, która zazwyczaj jest postrzegana jako obrzydliwa, egzotyczna lub dziwaczna. W każdym odcinku Zimmern koncentruje się na kuchni danego kraju lub regionu. Prowadzący pokazuje gdzie dane potrawy są serwowane, a także bez wahania degustuje każde z nich.

    16:55

    Włoska podróż pełna smaków

    Bobby Flay i Giada De Laurentiis wyruszają razem w podróż życia do Włoch. Spędzają miesiąc w Rzymie i Toskanii, inspirując się historią i tradycjami kuchni włoskiej i delektując się sławnym la dolce vita czyli słodkim życiem! W Rzymie – mieście przesiąkniętym tradycją, sprawdzą jak zmienia się scena kulinarna i jak stale poszukuje nowych kombinacji smakowych. W Toskanii odkryją wytwórców lokalnej żywności i tradycji: ekologicznych farm, hamburgerów w stylu toskańskim, a nawet farmy owiec, gdzie nauczą się, jak zrobić kultowy ser pecorino. Podróż Bobbiego i Giady to najbardziej inspirująca podróż po najsmaczniejszym kraju na ziemi.

    18:00

    Zagraniczne życie

    Jak wygląda życie w innym państwie? Z czym to się wiąże i z czym zmagają się rodziny, które zdecydowały się na przeprowadzkę za granicę? Od decydowania o kupnie lub wynajmie, po znalezienie dobrych szkół i nowych przyjaciół. Zobacz jak inni radzą sobie z wyzwaniami, które stawia przed nimi życie w obcym kraju.

    18:30

    Dom na czterech kółkach

    Jak zamienić samochód w dom? Poznajcie Bretta Lewisa, który razem ze swoimi pracownikami zamienia furgonetki w małe mobilne domy. Bratt wykorzystuje przy tym wiele innowacyjnych rozwiązań i każdy pojazd dopasowuje do stylu życia swoich wymagających klientów.

    19:00

    Subiektywny ranking naj…

    W tym odcinku odwiedzimy niezwykłe miejsca na Ziemi, stworzone prze naturę, bądź nieziemskim wysiłkiem wydarte naturze przez człowieka. Niczym kapitan James Cook wylądujemy na Wyspie Wielkanocnej, zbadamy ile kurzych jaj użyto do budowy chińskiego muru, łyk czystej i zimnej wody z Bajkału zagryziemy przepysznym omulem, by zaraz w poszukiwaniu skarbu Inków wspiąć się na Machu Picchu. Będą najwyższe drzewa, najgorętsze źródła i pustynia z soli.

    19:30

    Dziwaczne potrawy: smakowite miasta 9

    Andrew Zimmern celebruje lokalne przysmaki hrabstwa Lancaster w Pensylwanii. Ulubione potrawy to wieprzowina z kapustą kiszoną, delikatne precle, bułeczki z cynamonem i placek z melasą.

    20:00

    Rodzinne spotkania przy stole

    Andrew Zimmern zasiądzie przy stole z rodzinami z różnych zakątków Ameryki aby zbadać w jaki sposób kulturowe, regionalne i historyczne aspekty tego, kim jesteśmy wpływają na to, co i jak jemy. Zobaczymy jak jedzenie zbliża ludzi i poznamy rodziny, które nie wyobrażają sobie życia bez wspólnych posiłków.

    20:30

    Rodzinne spotkania przy stole

    Andrew Zimmern zasiądzie przy stole z rodzinami z różnych zakątków Ameryki aby zbadać w jaki sposób kulturowe, regionalne i historyczne aspekty tego, kim jesteśmy wpływają na to, co i jak jemy. Zobaczymy jak jedzenie zbliża ludzi i poznamy rodziny, które nie wyobrażają sobie życia bez wspólnych posiłków.

    21:05

    Poza cywilizacją

    Ich życie jest całkowicie inne od tego, które znamy na co dzień. Bohaterowie programu świadomie wybrali funkcjonowanie poza cywilizacją. Żyją blisko natury, często nie mają dostępu do telefonu, prądu, a nawet bieżącej wody. W programie poznamy pięć wyjątkowych osób, które znalazły własne sposoby na przetrwanie. Pierwszą z nich jest Krzysztof, który kiedyś był antykwariuszem, a teraz zyskał przydomek „Króla Biebrzy”. Od kilku lat mieszka w lesie, a jego jedyne towarzystwo stanowi 20 psów i kilka innych zwierząt. Pod Koszalinem na leśnej polanie żyją Bartek i Ania. Ostatnią zimę spędzili w własnoręcznie ocieplonej przyczepie. Jadąc w Bieszczady, możemy natrafić na Marcina z siedliska Kalpapada. Swoją chatę zbudował ze słomy i gliny. Chcąc mieć stały dostęp do wody, opracowuje kolejne systemy zbierania i filtracji deszczówki. Jeszcze dalej na południe w górach mieszka Adam, który twierdzi, że prąd do życia nie jest mu potrzebny. Z kolei „Gier” to dawna gwiazda rocka. Muzyk stacjonuje na tratwie i codziennie walczy o to, by jego dom nie zatonął. Program „Poza cywilizacją” jest pełen zaskakujących i pouczających historii ludzi, którzy wybrali samotne życie z dala od społeczeństwa.

    22:10

    Kamperowe wyzwania (1)

    Kamperowy konwój dotarł do celu swojej podróży. Henry Cole i Amanda Byram przywiedli swoich podopiecznych do stolicy sportów ekstremalnych - Queenstown na Wyspie Południowej.

    23:15

    Poszukiwacze dinozaurów

    Amerykańscy kowboje są znani ze swojego stylu życia na całym świecie. Przez lata ich znakiem rozpoznawczym była hodowla bydła. Część z nich jednak porzuca dotychczasowe zajęcie na rzecz nowego pomysłu na biznes - polowania na kości dinozaurów!

    00:20

    Coyote Peterson na tropie niezwykłych gatunków

    Nathan Peterson, znany w serwisie YouTube jako "Coyote" to zapalony przyrodnik i najlepszy specjalista od dzikich zwierząt. Tym razem rusza w świat na poszukiwanie najbardziej fascynujących i niebezpiecznych stworzeń.

    00:55

    Człowiek kontra jedzenie (2)

    Adam Richman podróżuje do San Francisco w stanie Kalifornia. Pierwszy posiłek zje w Taqueria La Cumbre, której burrito wyróżnia się rozmiarem na tle większości meksykańskich restauracji.

    01:25

    Człowiek kontra jedzenie (2)

    Adam podróżuje do Springfield w stanie Illinois. W D'Arcy's Pint próbuje lokalnego przysmaku, zwanego "Podkową" - potężnej kanapki z frytkami, zanurzonej w stopionym serze.

    01:55

    Megaładunki

    Palma, stolica Majorki. Mark McGrane ma za zadanie przetransportować wart 14 milionów jacht na Florydę, gdzie jednostka przeczeka zimę. Zaczyna się właśnie okres huraganów.

    02:55

    Mieszkanie na pniu 5

    Pete Nelson i jego ekipa projektują i budują domki na drzewach dla ludzi, którzy marzą o powrocie do natury oraz odnalezieniu w sobie „wewnętrznego dziecka".

    03:55

    Wybawcy zwierząt 2

    W programie przedstawione będą inspirujące historie zwierząt z całego świata oraz ludzi, którzy robią wszystko, by tym zwierzętom pomóc.

    04:55

    Świat według... 2

    Krzysztof Zdunkiewicz zwany „Zdunkiem” jest zawodowym projektantem graficznym, jednak w chwilach wolnych od pracy bierze plecak i staje się podróżnikiem. Samotne wyprawy dają mu poczucie swobody i wolności - robi to, na co ma ochotę i nie musi z nikim ustalać planu. Uwielbia przypływ adrenaliny, dlatego nie boi się czyhającego niebezpieczeństwa. Zakochał się w Kaukazie, który przyciąga go jak magnez. Nie raz eksplorował ten niezwykły region i za każdym razem odnajduje w nim coś nowego. Przemierzając gęste lasy i niebezpieczne wąwozy, pokonywał tam 20 kilometrów dziennie. Spał tam, gdzie zastała go noc - w namiocie, zakonie prawosławnych mnichów czy w ruinach opuszczonej wioski. W trakcie swoich podróży wielokrotnie ryzykował życiem, ale jak twierdzi, nie boi się ryzyka, ono go wręcz napędza.

    05:25

    Świat według…

    „Świat według…” to program, w którym przedstawimy sylwetki ludzi kochających podróżowanie. Kolejni podróżnicy zabiorą widzów TRAVEL CHANNEL w podróż w najbardziej odległe zakątki świata. Program jest oparty na prywatnych materiałach bohaterów.

    Nawigacja

    • Aktualności
    • Programy
    • Program TV
    • Ciekawostki
    • O nas
    • Kontakt
    • Jak odbierać
    • Ustawienia cookie

    Nasze programy

    • 10/10
    • Cool Turyści
    • Hotele marzeń
    • Jestem z Polski
    • Niezwykłe Stany Prokopa
    • No to lecę!
    • Patent na podróż
    • Patent na podróż
    • Świat według...
    • Szokujące potrawy
    • Zdrowie TVN

    Kontakt

    Travel Channel

    ul. Wiertnicza 16602-952 Warszawa
    NapiszFacebook
    Platforma ODRInformacje konsumenckieFormularz odstąpieniaPolityka prywatnościRegulaminKontakt
    Copyright © 1997-2022 TVN S.A. Korzystanie z materiałów redakcyjnych TVN S.A. / TVN Media Sp. z o.o. wymaga wcześniejszej zgody TVN S.A./ TVN Media Sp. z o.o. oraz zawarcia stosownej umowy licencyjnej Na podstawie art. 25 ust. 1 pkt. 1 b) ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych TVN S.A. / TVN Media Sp. z o.o. wyraźnie zastrzega, że dalsze rozpowszechnianie artykułów zamieszczonych w programach oraz na stronach internetowych TVN S.A. / TVN Media Sp. z o.o. jest zabronione