Sercem każdego miasta jest tam bazar oferujący najdziwniejsze potrawy - od warzyw i egzotycznych owoców po owłosione tarantule smażone na głębokim oleju.
Jarek odwiedzi lokalny market i przeżyje prawdziwą gastro-przygodę!
Na pierwszy ogień pójdzie specjalność kuchni khmerskiej, jaką jest prahok, czyli fermentowana pasta rybna. Na talerzu Jarka wyląduje też szczur i nietoperz, a na deser plaster miodu z… larwami. To nie wszystko!
Za kulinarnymi dziwactwami kryje się bogata historia kraju, którą Jarek przybliży widzom w odcinku.
W menu prowadzącego pojawią się też inne szokujące potrawy, tylko czy odważy się ich skosztować?
Jarek odwiedzi lokalny market i przeżyje prawdziwą gastro-przygodę!
Na pierwszy ogień pójdzie specjalność kuchni khmerskiej, jaką jest prahok, czyli fermentowana pasta rybna. Na talerzu Jarka wyląduje też szczur i nietoperz, a na deser plaster miodu z… larwami. To nie wszystko!
Za kulinarnymi dziwactwami kryje się bogata historia kraju, którą Jarek przybliży widzom w odcinku.
W menu prowadzącego pojawią się też inne szokujące potrawy, tylko czy odważy się ich skosztować?
Pozostałe odcinki:

Jarek Nowak w Singapurze | autor: Jacek Klisowski