"Szokujące potrawy": danie z krwi i potrawka ze świńskiego żołądka

Szokujące potrawy, Jarek Nowak w Gruzji
Szokujące potrawy, Jarek Nowak w Gruzji
W kolejną kulinarną podróż zabierzemy Was do malowniczej Gruzji.

Jarek Nowak odwiedzi Uszguli - jeśli przyjmiemy za Gruzinami, że ich kraj leży na naszym kontynencie – Uszguli jest najwyżej położoną osadą w Europie.

Prowadzący uda się tam do koszek – starodawnych wież, gdzie miejscowa ludność przechowuje obecnie swoje smakołyki. Będzie też uczestniczyć w prawdziwej uczcie, na której spróbuje dań przygotowanych z włochatej świni.

Na talerzu Jarka wyląduje danie z krwi, pikantne kiełbaski i potrawka ze świńskiego żołądka.

Czy odważy się wszystkiego spróbować..? W ramach podwieczorku gospodarze zaserwują mu placek z konopiami, czyli prawdziwy regionalny rarytas.

W odcinku nie zabraknie też ekstremalnych wrażeń! Prowadzący wyruszy na tradycyjne polowanie, które wpisało się na stałe w kulturę Gruzinów. Jesteście ciekawi szokujących potraw z Gruzji? Oglądajcie koniecznie!

Pozostałe odcinki:

Szokujące potrawy: Peru

Szokujące potrawy: Singapur

Szokujące potrawy: Wietnam

Szokujące potrawy: Kambodża

Szokujące potrawy: Kazachstan

Jarek Nowak w Kambodży
Jarek Nowak w Kambodży
Źródło: Jacek Klisowski
podziel się: