"Szokujące potrawy":potrawka z żuka w Wietnamie

Jarek Nowak w Wietnamie
Jarek Nowak w Wietnamie
Źródło: Jacek Klisowski
Ekstremalnym podróżom Jarka Nowaka pikanterii doda kuchnia wietnamska!

Suszone larwy pszczele, potrawka z żuka, czy czarne kurczaki podawane w puszce po napoju gazowanym, to tylko początek kulinarnych wrażeń… Na talerzu Jarka znajdzie się curry z żabich udek i popularna w tym regionie zupa z kaczej krwi. Prowadzący spróbuje, jak smakują dziwaczne dania, które szokują i odstraszają turystów swoim wyglądem. Dowie się też, w jaki sposób tak ekstremalne potrawy stały się normą, a na stołach Wietnamczyków ląduje gulasz z konia i pieczony pies. Kulinarne tradycje mogą zadziwić widzów, jednak kuchnia wietnamska związana jest z historią i bogactwem naturalnym kraju, o czym opowiedzą lokalni mieszkańcy.

Pozostałe odcinki:

Szokujące potrawy: Peru

Szokujące potrawy: Singapur

Szokujące potrawy: Kambodża

Szokujące potrawy: Kazachstan

Szokujące potrawy: Gruzja

Jarek Nowak w Kazachstanie
Jarek Nowak w Kazachstanie

Źródło zdjęcia głównego: Jacek Klisowski

podziel się: