Powrót do listy

"Szokujące potrawy": dziwaczne mikstury i przysmak z małpy

Szokujące potrawy | autor: Jacek Klisowski

W premierowym odcinku Jarek Nowak zabierze widzów w podróż kulinarną do Peru, by odkrywać jedne z najbardziej szokujących potraw świata.
Prowadzący odwiedzi Iquitos, miasto położone nad Amazonką, do którego nie prowadzi żadna droga lądowa.
W poszukiwaniu ekstremalnych doznań smakowych dotrze na targ, gdzie handluje się produktami prosto z dżungli. Oprócz żółwi, krokodyli, ryb i robaków można dostać tam magiczne zioła i dziwaczne mikstury na najdziwniejsze przypadłości.

Jarek odwiedzi też plemię, którego przysmakiem jest… małpa. W jego menu znajdą się również żółwie jaja, jelito z zawartością i ostra zupa z ryby karaczama.

Czy nasz prowadzący odważy się spróbować tych szokujących potraw? Dlaczego miejscowa ludność decyduje się na spożywanie tak nietypowej żywności?

Oglądajcie „Szokujące potrawy” i odkryjcie najdziwniejsze tradycje kulinarne w Peru!
 
Pozostałe odcinki:
 
 
Szokujące potrawy | autor: Jacek Klisowski